top of page
  • Фото автораlibfil1

День безпечного Інтернету в Україні і в світі

Оновлено: 5 січ. 2022 р.

Практично кожна сучасна людина є активним користувачем Інтернету. Хтось знає, хтось здогадується, а хтось вже стикався з проблемами безпеки власного комп'ютера та особистої інформації. Вся ця загроза виходить з мережі, тому слід дотримуватися кількох простих правил безпеки:

-- Перш за все, слід встановити на свій комп'ютер необхідний захист, а саме антивірусне програмне забезпечення. Його необхідно регулярно оновлювати, про що забувати не слід.

-- Дуже важливо намагатися не розміщувати в мережі особисту інформацію, наприклад ваше повне ім'я, адреса, телефони тощо.

-- Ніколи не відповідайте на спам.

-- Не відкривайте і не запускайте файли або програми, які прислали вам невідомі люди. У них може міститися що завгодно і в більшості випадків це віруси.

-- Якщо навіть від ваших знайомих приходять підозрілі повідомлення, не відповідайте і не відкривайте їх, оскільки їх сторінки можуть бути зламані та використані шахраями. Це дуже поширене явище.

-- Важливо не зберігати свої паролі на комп'ютері. Краще використовуйте для цього зовнішні носії, тобто звичайний папір або блокнот, або ж зберігайте їх у спеціальних програмах, захищених від злому.

-- Не виконуйте жодних дій, що вимагаються в повідомленнях, отримані від невідомих користувачів на вашу електронну пошту. В іншому випадку нічого хорошого не чекайте.










38 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page