top of page
  • Фото автораlibfil1

Велика майстриня фантастики та фентезі

Повне ім'я: Аліса Марія Нортон

Дата народження: 17 лютого 1912 р.

Дата смерті: 17 березня 2005 р.


Відома американська письменниця, лауреат безлічі престижних премій і горда володарка титулу «Велика леді фантастики».

Це все Андре Нортон.

Шлях до слави і визнання для скромної бібліотекарки  був довгим і тернистим, проте талант її сяяв так яскраво, що не залишився непоміченим.

Сьогодні її романи - одна з найважливіших спадщин у фантастичній літературі. Практично всі книги Андре Нортон написані у жанрі фентезі або наукової фантастики.

Бібліографія письменниці налічує 130 романів.

Майбутня відома письменниця народилася в Клівленді (США) і, згідно сімейними переказам, веде свій рід від перших поселенців на цих землях. З початку дівчина створювала пригодницькі та детективні твори для підлітків, які не користувалися великим успіхом, але ситуація істотно змінилася в 1950-х роках, коли технічні досягнення спровокували особливий сплеск уваги до наукової фантастики. У цей час Андре Нортон випустила найпопулярніші свої книги - «Повелитель звірів», а також цикли «Торговці в часі» і «Королева Сонця».

Ще один популярний цикл - «Зачарований світ», розпочатий в 1963 році однойменним романом. Оригінальна історія розповідає про паралельний світ, де правлять магія і таємничі істоти, які постійно потрапляють в захоплюючі пригоди.


Перевіряйте себе, відгадуючи запитання кросворду:



36 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page